06 28 56 22 70 meedoen@liemersvitaal.nl
Z

Onze maatschappelijke missie

 

 

Iedereen verdient het om zich vitaal en gezond te voelen

 

%

van de gezinnen hebben financiële zorgen

1 op de 5 mensen heeft regelmatig financiële zorgen. En dit betekent in de praktijk nog al eens dat er minder gezond wordt gegeten, persoonlijke verzorging minder is en dat er minder (vaak) leuke uitjes met gezin kunnen worden gedaan.  

Minder gezonde jaren

Mensen met lager opleidingsniveau (basisonderwijs + vmbo) leven vijftien jaar minder in goede gezondheid en leven zes jaar korter dan mensen met een hbo of universitaire opleiding

 

%

Van de gespaarde fitcoins wordt gedoneerd

Van alle gespaarde fitcoins door deelnemers die meedoen met Liemers Vitaal wordt 33% gedoneerd aan Hart voor Elkaar. Daar worden wij hartstikke blij van! 

Mensen met financiële zorgen in beweging brengen en ze hiervoor belonen met gezonde en vitale cadeautjes, daar worden we hartstikke blij van!

Ben jij of ken jij iemand met een kleine portemonnee, stuur ons dan een berichtje.

Meer lezen hoe het werkt, kijk dan hieronder.

 

We zijn hartstikke blij en dankbaar dat we door het doneren van fitcoins door onze deelnemers van Liemers Vitaal én de donatie in Euro’s door bedrijven, goede doelen fondsen en inwoners, zeer regelmatig mensen met financiële zorgen een hart onder de riem kunnen steken.

Lees hieronder onze resultaten tot nu toe en voorbeelden hoe we dat doen.

Hart voor Elkaar november 2023

Positief gezond gedrag belonen. Dat doen wij met veel plezier. Een vitaal, sociaal en lokaal programma in samenwerking met veel lokale ondernemers en organisaties.

Onze deelnemers met een kleine portemonnee wisselden hun gespaarde fitcoins weer in voor groenten en fruit van De Stokhorst, toegangskaartjes zwembad, appeltaartje Social Foods, kinderboeken en schaften cadeaubonnen aan om hun eigen droomcadeau te kunnen kopen
We zijn iedere maand ook enorm blij met alle fitcoins die de financieel gezonde inwoners doneren. De nieuwe deelnemers kunnen we hierdoor een welkom cadeau geven. En ze sparen ook mee voor een droom cadeau van een inwoner met een kleine portemonnee. Vitaal en Sociaal gaan hand in hand.
Tijdens de gezondheidsrace in oktober en november werden ook vele fitcoins gedoneerd voor diverse goede doelen, zoals Stichting Blij Groessen, Stg Eerste levensbehoeften De Liemers, Inloophuis de Herberg, BENU apotheek en voor ons eigen initiatief Liemers Vitaal.
 
Wil je ook meedoen? Check de website en meld je aan via meedoen@liemersvitaal.nl

Vitale groeten en dank voor alle inzet en betrokkenheid
Willeke Scheele en Gerjo Schepers

Hart voor Elkaar juli 2023

Bewegen en gezond gedrag belonen. Dat doen wij met veel plezier. Een vitaal, sociaal en lokaal programma in samenwerking met veel lokale ondernemers en organisaties.

Onze deelnemers met een kleine portemonnee wisselden hun gespaarde fitcoins weer in voor groenten en fruit van De Stokhorst, toegangskaartjes zwembad, appeltaartje Social Foods en schaften cadeaubonnen aan om hun eigen droomcadeau te kunnen kopen
We zijn iedere maand ook enorm blij met alle fitcoins die de financieel gezonde inwoners doneren. De nieuwe deelnemers kunnen we hierdoor een welkom cadeau geven. En ze sparen ook mee voor een droom cadeau van een inwoner met een kleine portemonnee. Vitaal en Sociaal gaan hand in hand.
 
We organiseerden een workshop ‘Positieve Gezondheid – in gesprek met elkaar’ voor een groep deelnemers. Geweldig om elkaar te inspireren breder naar je eigen gezondheid te kijken. Wordt vervolgd. 

Wil je ook meedoen? Check de website en meld je aan via meedoen@liemersvitaal.nl

Vitale groeten en dank voor alle inzet en betrokkenheid
Willeke Scheele en Gerjo Schepers

Hart voor Elkaar februari 2023

Februari was weer super

8 nieuwe deelnemers die lekker gaan bewegen en zichzelf gaan belonen of iemand anders. Ja, door te wandelen en fietsen spaar je punten en die geef je dan uit bij lokale ondernemers.

Mensen met een kleine portemonnee verdienen het ook om zich vitaal te mogen en kunnen voelen.

Dus daar doen we iets extra’s voor. Zij krijgen een welkom cadeautje, een doosje vol geluk. En worden soms extra blij gemaakt met een fitcoin loterij en doordat financieel gezonde inwoners met hen meesparen voor hun droom cadeau. Vitaal en Sociaal!

Zo wisselden ze in februari hun fitcoins weer in voor
groenten en fruit van Fruitkwekerij De Stokhorst
een lekker appeltaartje van Social Foods
cadeaubonnen van Zin in Zevenaar en nog veel meer.
Boeken van Dolfje Weerwolfje
Een gezichtsbehandeling bij Huidkliniek COSMED
Zwemmen in het Ataro Lentebad
Een gratis knipbeurt bij Kapsalon Theo Heebing
Sparen voor een nieuw zadel voor paardrijden en
Bowlen bij De Griethse Poort Eten – Feesten – Bowlen.

Heel speciaal om weer een gezin blij te maken met een gratis etentje bij Restaurant de Liefde. En door de inzet van medewerkers van Gelderse Sport Federatie – GSF maakten we deze maand een deelnemer blij met een nieuw paar sportschoenen.

En dat was het nog niet. Want onze deelnemers doneerden vele fitcoins waarmee we Stg. 1ste Levensbehoefte De Liemers blij maakten met een donatie.

En vanuit het sportakkoord in Gemeente Zevenaar kregen we extra financiële middelen om te groeien in het aantal deelnemers.

Snap je dat de maand super was!!

Wil je ook meedoen? Check de website en meld je aan via meedoen@liemersvitaal.nl
Vitale groeten en dank voor alle inzet en betrokkenheid
Willeke Scheele en Gerjo Schepers
Winnaar Doe Mee Award 2022

Hart voor Elkaar januari 2023

Tijd voor een update

We hebben weer een mooi aantal deelnemers met een kleine portemonnee mogen verwelkomen de afgelopen maanden.

Met de vele donaties van onze financieel gezonde deelnemers zorgden we voor een leuk welkom cadeautje. Ook werden deze ingezet voor droomcadeaus voor de deelnemers met een kleine portemonnee.
 
De deelnemers met een kleine portemonnee spaarden zelf ook flink fitcoins en wisselden deze in bij Fruitkwekerij De Stokhorst Social Foods Puur Zenz en voor cadeaubonnen van Zin in Zevenaar.

Ook maakten we mensen blij met droomcadeaus, zoals een mooi boek, cadeaubonnen om kinderen lego te kunnen geven en een familieportret op canvas met medewerking van Fotografie Jacques Kok.

Ook mochten we enkele deelnemers blij maken met een gratis diner bij Restaurant de Liefde.
 
We zijn druk bezig met de plannen voor de rest van 2023. Binnenkort meer.
 
Wil je ook meedoen? Jezelf belonen door te bewegen.
 
Check de website en meld je aan via meedoen@liemersvitaal.nl
 
Vitale groeten en dank voor alle inzet en betrokkkenheid
Willeke Scheele en Gerjo Schepers
Winnaar Doe Mee Award 2022

Hart voor Elkaar november

BEWEGEN LOONT
 
Onze deelnemers met een kleine portemonnee beloonden zich de afgelopen maand met diverse cadeaus. Door te wandelen, fietsen, rennen en mee te doen aan sociale en educatieve activiteiten. Met de gespaarde #fitcoins kunnen ze in de app van Its My Life hun gewenste product of dienst kiezen.
 
En door de hulp van de financieel gezonde deelnemers en van medewerkers van bedrijven maken we nog meer mogelijk. Zo is dan een droomcadeau eerder bij elkaar gespaard en kunnen we de deelnemers een extraatje geven. Zij bewegen dus ook: een cadeau voor zichzelf en om een ander een cadeautje te geven. Bewegen met een Hart voor een ander dus.
 
Kortom ook in november was het weer een feest om aan Liemers Vitaal te ‘werken’.
 
Een overzicht van de beloningen:
– Een gratis setje sportkleding bij elkaar gelopen door de Gelderse Sport Federatie – GSF
– Een gratis diner bij Restaurant de Liefde
– Groenten en fruit van Fruitkwekerij De Stokhorst
– Gratis naar de kapper, naar de pedicure Astrid’s Voetenboutique en shoppen bij Prenatal.
– Het leuke kinderboek De avonturen van Rabbeltje
– Stormparaplu’s van JAZO Zevenaar
 
Wil je nu ook meedoen?
 
Stuur ons een e-mail en we leggen uit hoe het werk. Of kijk even rond op onze website www.liemersvitaal.nl
 
Vitale groet met veel dank aan alle deelnemers en betrokkenen:
Willeke Scheele en Gerjo Schepers

Hart voor Elkaar oktober

WAT EEN SCHITTERENDE MAAND WAS OKTOBER
In oktober startten 11 nieuwe deelnemers: 7 met een kleine portemonnee en 4 financieel gezonde inwoners.
Totaal is de verdeling nu: 54 kleine portemonnee en 91 financieel gezond.
Het was weer zo fijn om de 7 nieuwe deelnemers een welkom cadeautje, een doosje vol geluk, te geven. In oktober beloonden de deelnemers met een kleine portemonnee zich met
droomcadeaus. En hoe gaaf dat financieel gezonde inwoners hier aan mee spaarden. Elke donatie ontvangen we dankbaar en maken we iemand blij mee, super.
Zij hebben genoten van een gezichtsbehandeling van Huidkliniek COSMED, een massage bij Annelies Arnoldus Massages, gratis knipbeurt bij Kapsalon Dakko en een bijdrage aan nieuwe schoenen mede door Schuurman Schoenen Zevenaar.
Door de inspanningen van de deelnemers aan de Hart voor Elkaar challenge die we organiseerden van 19 september tm 16 oktober, hebben we in november extra cadeaus aangeboden aan onze deelnemers met een kleine portemonnee.
🎉 De deelnemers maakten kans op nieuwe wandelschoenen, bij elkaar gespaard door medewerkers van Gelderse Sport Federatie – GSF. De winnares was er ontzettend blij mee:
Super bedankt!!! Ik ben zo ontzettend blij 🎉🎉!! Ik sta te springen in de woonkamer (mijn zoon moet erg lachen om mij 🙊🙈). Wat ontzettend leuk en bijzonder dat ik gewonnen heb!! Ik kan de wandelschoenen heel goed gebruiken. Heel erg dankbaar!!! 🙏🙏.
🎉 En hoe prachtig dat de medewerkers van Huisartsenpraktijk Rozet IJssel en @huisartsenpraktijk rozet rijn flink fitcoins spaarden. Alle deelnemers met een kleine portemonnee uit Westervoort mochten we hierdoor gratis groenten en fruit van Fruitkwekerij De Stokhorst, boodschappenbonnen geven en persoonlijke verzorgingsproducten van Etos.
Kortom een maand met een gouden randje.
Vitale groet met veel dank aan alle deelnemers en betrokkenen: Willeke Scheele en Gerjo Schepers.

Hart voor Elkaar september

In september startten 12 nieuwe deelnemers: 9 met een kleine portemonnee en 3 financieel gezonde inwoners.
Totaal is de verdeling nu: 47 kleine portemonnee en 87 financieel gezond.
De nieuwe deelnemers kregen een welkom cadeautje, een doosje vol geluk. In september beloonden de deelnemers met een kleine portemonnee zich met
🎁 flesjes sap en groenten en fruit van Fruitkwekerij De Stokhorst
Extra blij zijn we met vier deelnemers die een droomcadeau bij elkaar spaarden: 375.000 stappen zelf en 375.000 stappen gedoneerd door financieel gezonde inwoners. Zij hebben genoten van een pedicure behandeling van Astrid’s Voetenboutique, een gratis knipbeurt bij Diana en Hairhouse Ilona en een uurtje bowlen bij @De Grietsche Poort .
En zoals jullie wellicht al gezien hebben, de Hart voor Elkaar challenge is bezig.
Van 19 september tm 16 oktober sparen inwoners en werknemers van Huisartsenpraktijk Rozet IJssel en Huisartsenpraktijk Rozet Rijn, Gelderse Sport Federatie – GSF extra veel fitcoins om te kunnen doneren aan het goede doel. Hiermee kunnen we onze deelnemers met een kleine portemonnee een extraatje geven.
Vitale groet met veel dank aan alle deelnemers en betrokkenen: Gerjo Schepers en Willeke Scheele.

Hart voor Elkaar juli en augustus

In de zomermaanden verwelkomden wij 8 nieuwe deelnemers: 6 met een kleine portemonnee en 2 financieel gezonde inwoners.
Totaal is de verdeling nu: 38 kleine portemonnee en 84 financieel gezond.
De nieuwe deelnemers kregen een welkom cadeautje, een doosje vol geluk. In juli en augustus beloonden de deelnemers met een kleine portemonnee zich met
🎁flesjes sap en groenten en fruit van Fruitkwekerij De Stokhorst en diverse 2e leven cadeautjes.
🎁een van de deelnemers won een cadeaubon van Derksen Schoenmode, dank voor de donatie!!
Extra blij zijn we met vier deelnemers die een droomcadeau bij elkaar spaarden: 375.000 stappen zelf en 375.000 stappen gedoneerd door financieel gezonde inwoners. Zij hebben genoten van een pedicure behandeling van Astrid’s Voetenboutique, een gratis knipbeurt bij Kapsalon Theo Heebing en een cadeaubon van @ekklejack paardenwinkel
In juni startten we een inzameling voor het goede doel: voor elke 125.000 stappen maken we € 5,- over aan Stg Eerste Levensbehoefte Rijnwaardig KVK 85020125 p/a Kerkweg 37 Aerdt. En alle donaties zijn gedaan, waardoor wij in totaal € 250,- overmaakten.
En zoals jullie wellicht al gezien hebben, de Hart voor Elkaar challenge komt er aan.
Van 19 september tm 16 oktober sparen we extra veel fitcoins om te kunnen doneren aan het goede doel. Je kunt je eenvoudig aanmelden op www.viervitaal.nl/hart-voor-elkaar-challenge
Vitale groet met veel dank aan alle deelnemers en betrokkenen: Gerjo Schepers en Willeke Scheele.

 

Hart voor Elkaar mei

In mei verwelkomden wij 19 nieuwe deelnemers: 4 met een kleine portemonnee en 15 financieel gezonde inwoners.
Totaal is de verdeling nu: 28 kleine portemonnee en 76 financieel gezond.
Veel nieuwe deelnemers kregen een welkom cadeautje, een doosje vol geluk.
In mei beloonden de deelnemers met een kleine portemonnee zich met groenten en fruit en Koningsdagmarkt cadeautjes.
Extra blij zijn we met de twee deelnemers die een droomcadeau bij elkaar spaarde: 375.000 stappen zelf en 375.000 stappen gedoneerd door financieel gezonde inwoners. Zij gaan genieten van een gratis knipbeurt en een gratis massage.
Extra leuk is dat deelnemers fitcoins verdienden door een #Rafelroute te beleven en een geluksmoment te beschrijven.
In juni gaan we met enthousiasme door met een suikerchallenge en organiseren we de eerste gezamenlijke wandeling.
Vitale groet met veel dank aan alle deelnemers en betrokkenen: Gerjo en Willeke.

 

Hart voor Elkaar april

Eind april hebben we 24 mensen met een kleine portemonnee die met ons meedoen. Zij spaarden door te wandelen en fietsen mooie vitale beloningen bij elkaar.

In april zijn dit meerdere droomcadeaus : een pedicurebehandeling, een gratis knipbeurt en een gezichtsbehandeling. Ook kozen de deelnemers voor groenten en fruit, flesje sap en diverse aanbiedingen van de Koningsdagactie.

De nieuwe deelnemers die in april startten, ontvangen een welkom cadeautje: een doosje vol geluk.
Wat zijn we blij en dankbaar met de gedoneerde fitcoins van de financieel gezonde deelnemers. Zij spaarden bovendien mee aan de droomcadeaus.
In mei gaan we vol enthousiasme verder.
Wil jij ook meedoen, stuur ons dan een e-mail. Dan zorgen wij dat jij snel van start kunt.
Zo maken we samen de regio gezonder en hebben we een Hart voor Elkaar

 

Hart voor Elkaar maart

Eind maart hebben we 18 mensen met een kleine portemonnee die met ons meedoen.

De nieuwe deelnemers ontvangen een welkom cadeautje: een doosje vol geluk.
Reacties van een deelnemer: “Bedankt voor het welkomstcadeautje en het lekkere fruit. Zoooo lief!!!!”
Deze doosjes kunnen we uitdelen doordat financieel gezonde deelnemers hun fitcoins aan ons doneren én met financiële steun van donateurs.
Deelnemers met een kleine portemonnee sparen zelf ook fitcoins. Ze schaften hiermee een droomcadeau aan, in dit geval een pedicurebehandeling en ook huisgemaakte zeepjes.
En in april gaan we vol enthousiasme verder.
Ken jij of ben jij iemand met een kleine portemonnee die wil meedoen, stuur ons dan een e-mail. Dan zorgen wij dat jij/hij/zij snel van start kunt.
Zo maken we samen de regio gezonder en hebben we een Hart voor Elkaar
Dank voor de gave samenwerking One moment a day Puur Zenz en aan deelnemers die financieel gezond zijn hartelijk dank voor jullie gedoneerde fitcoins waarmee we dit mogelijk maken!

 

Hart voor Elkaar februari

Eind februari hebben we 15 deelnemers die met ons meedoen. 

Zij ontvangen een welkom cadeautje: een doosje vol geluk.

Reacties van enkele deelnemers: “wat een lief gebaar” en bedankt, enorm blij mee”

Deze doosjes kunnen we uitdelen doordat financieel gezonde deelnemers hun fitcoins aan ons doneren én met financiële steun van donateurs.

Deelnemers met een kleine portemonnee sparen zelf fitcoins en schaften o.a. een gratis knipbeurt aan, groenten en fruit en een heerlijke appeltaart. 

En in maart gaan we vol enthousiasme verder.

Ken jij of ben jij iemand met een kleine portemonnee die wil meedoen, stuur ons dan een e-mail. Dan zorgen wij dat je snel van start kunt.

 

 

Hart voor Elkaar januari

In januari hebben we goed nieuws gehad: BOSS Sportakoord Duiven en Sportakkoord Westervoort omarmen ons initiatief.

We krijgen vanuit beide gemeenten subsidie om het aantal deelnemers met een kleine portemonnee te laten groeien. In Duiven gaat dit om 50 mensen en in Westervoort om 25 mensen.

We zijn er super blij mee en zijn al enthousiast aan het werven.

Ken jij of ben jij iemand met een kleine portemonnee die wil meedoen, stuur ons dan een e-mail. Dan zorgen wij dat je snel van start kunt.

In januari zijn een aantal beloningen uitgereikt aan deelnemers en de nieuwe leden die we verwelkomen krijgen een doosje vol geluk.

Op naar een prachtig 2022 waarin nog meer mensen mogen voelen dat ze zich vitaler kunnen en mogen voelen.

 

Hart voor Elkaar december

In december bieden we onze deelnemers een keuze uit diverse beloningen, zoals gratis knipbeurt, uurtje bowlen, groentepakket, gezichtsbehandeling en nog veel meer.

Het is hartverwarmend om van deelnemers te horen hoe blij en verrast ze hiermee zijn.

Ook bezoeken we 7 zorginstellingen en maken we meer dan 700 bewoners en medewerkers blij met een gelukspakketje. Hoe we dat samen met One Moment a Day doen, lees je binnenkort.

 

Hart voor Elkaar november

Vanaf november krijgen nieuwe deelnemers een doosje vol geluk aangeboden. 

We bieden dit aan met hulp van o.a. Zevenaardig, One Moment a Day, VierVitaal en MAVE cadeautjes.

 

Hart voor Elkaar challenge

In oktober hebben we gezinnen blij gemaakt met een Rondje magisch Montferland, gezonde voeding en massage.

Dit realiseerden we door donaties van fitcoins vanuit o.a. onze challenge die ook  een financiële bijdrage deden voor Hart voor Elkaar.

 

Mensen hartstikke blij gemaakt

In augustus hebben we diverse mensen blij gemaakt met een avondje bowlen, een pedicure behandeling, een gratis knipbeurt en fashion cheques. 

Super gaaf dat we dit door jullie donaties van fitcoins mede mogelijk kunnen maken. 

Binnenkort nieuws over een challenge die we willen organiseren voor Hart voor Elkaar De Liemers.

Wandel challenge voor Stichting Blij Groessen

De afgelopen maand deden meer dan 30 deelnemers van Liemers Vitaal mee aan een wandel challenge.
 
Ze liepen virtueel naar Rotterdam, Assen, Heerenveen, Middelburg en Amsterdam. Het varieerde van 6.000 tot 11.000 stappen gemiddeld per dag.
 
We zijn super trots dat velen van ons het hebben gehaald.
 
Als beloning voelen we ons zelf vitaler en wordt de suggestie van een van de deelnemers overgenomen: een donatie aan Stichting Blij Groessen. Dit past uitstekend bij ons doel “Hart voor Elkaar De Liemers”.
 
Dank allemaal voor de inzet en tot een volgende uitdaging.
 

Rondje De Liemers

 

4 gezinnen hebben we hartstikke blij kunnen maken met een uitje in de meivakantie.

Even lekker ontspannen met elkaar in een leuke autorit door onze mooie regio.

We zijn trots op de samenwerking met Pandje De Liemers.

En heel dankbaar dat we dit door de donatie van fitcoins van deelnemers én

donatie in Euro’s van Rotary Club Duiven hebben kunnen realiseren.

 

Actie voor Moederdag

 

25 moeders blij gemaakt met een doosje met bloemzaadjes vanwege Moederdag.

Heel fijn dat we de gezinnen die al worden geholpen door Mary Ossevoort een extraatje konden geven.

Hartverwarmend dat 25 deelnemers van Liemers Vitaal hun fitcoins inwisselden om dit mogelijk te maken én hartstikke blij met donatie in Euro’s van Rotary Club Duiven om dit te kunnen bekostigen.

 

Actie week van het geld

 

In de week van het geld hebben deelnemers van Liemers Vitaal in grote getalen hun gespaarde fitcoins gedoneerd aan het goede doel. We zijn heel blij dat we hiermee Stichting Leergeld De Liemers kunnen sponsoren met € 250,-.

Zij gebruiken dit geld om zwemlessen te betalen voor kinderen van gezinnen met geldzorgen.

Bedankt voor jullie spontane donaties, samen maken we De Liemers gezonder en vitaler.

 

Bloemetje voor bezoekers Inloophuis Herberg

 

Hier wéér een mooi voorbeeld hoe de door jullie gespaarde Fitcoins mensen blij maken. 
We brengen samen dus écht een glimlach bij mensen op hun gezicht.

Hartverwarmend dat we met donaties meer dan 100 mensen blij konden maken met een voorjaarsbloemetje.

Hartelijk dank aan De Bloemenhoek uit Westervoort voor het organiseren én dankbaar voor de financiële middelen van bedrijven die meededen aan de fit challenge in najaar 2020.

 

Kerstcadeautje voor eenzame ouderen Het Palet

 

“Het zijn de kleine dingen die de wereld een beetje mooier maken” Mooie reactie van een trouwe bezoekster van Het Palet Trefpunt Duiven. Zij en nog 34 anderen werden vanmorgen blij verrast met een kerstattentie van Hart voor Elkaar De Liemers.

Door het doneren van fitcoins door deelnemers van Liemers Vitaal en werknemers van de bedrijven die meededen aan de fit challenge in oktober konden we dit mogelijk maken.

Met de financiële bijdrage van de 6 deelnemende bedrijven maakten we de cirkel rond.

Dankjewel Joey Beekman van Bloemen bij Joey voor de mooie stukjes     . En hartelijk dank aan de vrijwilligers van Het Palet (Janneke, Wim, Simon en Marion) en Elly de Jonge van Hart voor Elkaar.

Samen maken we De Liemers gezonder en hebben we een Hart voor Elkaar.